Acesta şi-a exprimat îngrijorarea în urma unei analize personale, conform căreia dacă România nu reuşeşte să investească minimum 5 miliarde euro în producţia de energie electrică în următorii cinci ani, se poate confrunta cu probleme în alimentarea cu energie electrică.
Nicolescu a mai adăugat că în afară de investiţiile directe de stat, pentru modernizarea sectorului de producţie de energie electrică sunt necesare investiţiile companiilor de stat, ale capitalului privat autohton şi străin deopotrivă.

"Nu ştiu dacă legal statul poate realiza aceste investiţii şi dacă dispune de fondurile necesare. Statul investitor direct în energia electrică este mai mult un vis, decât realitate. În ceea ce priveşte companiile de stat, vorbim de management privat, profesionist. Lucrul cel mai important pentru aceste companii este să definim misiunea lor", a precizat Nicolescu.

De asemenea, acesta a adăugat că sursele private autohtone de finanţare a proiectelor de modernizare a sectorului energiei electrice nu sunt suficiente pentru a acoperi necesarul investiţional.

"Capitalul privat autohton nu este suficient de dezvoltat pentru a putea face faţă mecesarului de investiţii. În cazul capitalului privat străin, apar de fiecare dată grupurile de patrioţi care spun că nu trebuie să ne vindem ţara. Va trebui să ne gândim ce putem face, cum putem utiliza toate resursele, în afara capitalului de stat", a spus oficialul ACER.