„Alegerile anticipate, efect pozitiv pentru ratingul de țară.

Din primul moment am comunicat transparent și permanent cu investitorii, agențiile de rating, partenerii noștri instituționali.

Tot ce am anunțat este CREDIBIL. Nu umblăm cu miniciuni. Planul nostru de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu și comunicarea transparentă au început să aibă efecte pentru români.

Dobânzile SCAD în fiecare zi.

Un deficit bugetar mai mic, înseamnă inflație mai mică și dobânzi mai mici pentru români”, transmite Florin Cîțu pe Facebook.

Primul exemplu în istorie

Ieri încă o veste BUNĂ pentru guvernul PNL.

„Agenția de rating Moody’s spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de țară. LA fiecare întălnire cu investitorii am explicat foarte clar de ce România are nevoie de alegeri anticipate și acum avem rezultatele comunicării permanente și credibile.

“From a credit perspective, holding early elections could bring forward the implementation of a new policy agenda. A freshly elected government with a clear mandate to tackle the country’s economic and fiscal challenges could from that angle be credit positive” – Moody’s, 13 februrie 2020.

Este cred primul exemplu în istorie când o țară trece printr-o situație politică dificilă cu o economie care a fost capusata de socialiști aproape un deceniu dar care are susținerea și încrederea investitorilor, a agențiilor de rating și a partenerii instituționali din UE și SUA.

Guvernul PNL a făcut din nou ca România să conteze. Urmează lucruri fantastice pentru români. V-am promis și așa vom face”, a conchis Ministrul Finanțelor pe Facebook.