România continuă să cumpere în continuare AstraZeneca cu toate că mai are nefolosite un număr important de doze. Cu toate acestea, o nouă tranşă de vaccin Vaxzevria de 559.200 doze, produs de AstraZeneca, a intrat în ţară. Aceasta va ajunge, luni, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Informația a fost dată de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, se arată în comunicatul CNCAV transmis, duminică.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Doze importante de vaccin ajung luni în România

Tot luni, România primește cea mai mai mare tranşă de vaccin, de 1.091.610 doze. Serul anti-COVID este produs de Pfizer BioNTech. Anunțul a fost făcut de Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

“România va primi cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 1.091.610 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, se arată într-un alt comunicat al CNCAV.

Dozele vor distribuite la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 713.700 doze, Centrul Regional de Depozitare Braşov – 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj – 105.300 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 87.750 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 67.860 doze.

Sursă foto: Dreamstime