„Capacitatea autorizată de depozitare pentru seminţe de consum este de 16 milioane tone, distribuită uniform la nivelul ţării, cu o anumită concentrare în zonele tradiţionale de producţie cereale, oleaginoase, plante tehnice. Aceste spaţii asigură un flux uniform de produse agricole în piaţă, pe toate verigile filierelor de produs, respectiv producător-depozitar-comerciant-procesator”, a precizat Tabără.
El a mai arătat că prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală sunt în acest moment contractate un număr de 155 depozite noi pentru seminţe de consum, cu o capacitate totală de 2,7 milioane tone.
În ceea ce priveşte sectorul de legume şi fructe există 379 de capacităţi de depozitare, în 32 de judeţe, cu un total de 233.000 de tone, insuficient însă pentru producţiile care pot fi obţinute în România.
”În acest domeniu este necesară extinderea acestor capacităţi, iar acum, prin PNDR, sunt în derulare 17 proiecte pentru noi depozite de legume şi fructe, care însumează o capacitate de 130.000 de tone”, a precizat Tabără.