Umilință maximă pentru România! Țara s-a făcut de râs în fața Germaniei. Ce s-a întâmplat la un exercițiu NATO

Miercurea trecută a avut loc un exercițiu NATO în Germania, acolo unde România s-a făcut de râs din cauza a doisprezece taburi ale armatei române. În timp ce se îndreptau spre zona de antrenament Lehnin, din landul Brandenburg, acestea au pierdut o cantitate semnificativă de ulei, scrie ziarulromânesc.de.

Sursa anterior citată mai notează că taburile circulau în coloană pe B102, lângă Brandenburg an der Havel. Acestea au lăsat o dâră de ulei pe o distanță de 10 kilometri, porțiune ce a trebuit curățată. Presa germană notează că au fost trimise două vehicule speciale pentru a curăța dâra de ulei lăsată de vehiculele blindate românești, scrie TAG 24.

Extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina nu este pe placul lui Vladimir Putin

La finalul lunii septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, este de părere că extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina a încălcat o ”linie roșie”. Într-un comunicat de presă de la Kremlin, președintele rus notează că țara pe care o conduce și Belarus vor lua măsuri pentru apărarea propriei securități.

Reuters informează, totodată, că președintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a convenit cu omologul său rus să reacționeze la intensificarea activității forțelor NATO și SUA în Ucraina.

Statele Unite ale Americii au intrat în vizorul președintelui belarus după ce a înființat centre de pregătire militară în Ucraina. Aleksandr Lukaşenko spune că aceste centre constituie de fapt baze militare

„Am convenit că trebuie să luăm unele măsuri de răspuns”, a spus Lukaşenko, citat de agenţia de presă RIA și Agerpres.

Tensiunile au crescut din nou în regiune în ultima vreme, după ce au fost efectuate mai multe manevre militare atât de către Rusia, cât și de către Occident.