Claudiu Năsui, atac dur la adresa liberalilor. Fostul ministru arată care sunt, de fapt, prioritățile PNL

Fostul ministru al Economiei a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care arată care sunt, de fapt, adevăratele priorități ale liberalilor, în contextul în care țara nu numai că se află în criză epidemiologică, dar și într-o criză generată de explozia prețurilor la energie.

Claudiu Năsui spune că liberalii au în vedere reducerea impozitelor pe câștigurile bursiere de la 10 procente cât este în prezent, la 1% și la 3%.

”Nu sunt bani pentru a reduce impozitarea muncii, dar cumva deodată apar bani pentru a reduce impozitul pe câștigurile în bursă.”, spune acesta.

România, numărul 1 în Europa la sărăcia în muncă

Fostul ministru mai spune că România se află pe primul loc în sărăcia în muncă, dar și la exodul forței de muncă, în timp ce economia are mare nevoie de forță de muncă. Claudiu Năsui a explicat cum am ajuns în situația aceasta.

”Asta se întâmplă pentru că statul impozitează cel mai dur munca pe salarii mici și astfel gonește românii din România. Reducerea impozitării muncii pentru toți românii ar trebui să fie prioritatea. Nu reduceri de taxe doar pentru cei care au suficienți bani cât să investească în bursă.”, mai notează acesta.

Claudiu Năsui: Vom continua de fapt politica de sărăcire

Pe pagina sa de socializare, fostul oficial mai spune că reducerea taxelor pentru cei bogați, în timp ce românii cu o situație materială precară vor avea în continuare re plătit taxe, va continua ”politica de sărăcire a României”.

”Dacă continuăm cu reduceri de taxe pentru bogați, dar taxe punitive pentru săraci, vom continua de fapt politica de sărăcire a României care a durat deja de 30 de ani.
Dacă PNL vrea să reducem impozitele de la 10% la 1%, putem să o facem și pe asta. Dar mai întâi hai să reducem impozitele pentru românii care muncesc și apoi putem să le scădem și pentru alții. Oare reducerea taxelor pe veniturile din bursă sunt cea mai mare prioritate a României?”, notează fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui.