Germania a fost ţara cu cele mai multe aplicări online, respectiv 22,10 % din total. 18,67 % dintre aplicări au vizat, apoi, joburile vacante în regiunile Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia. Au urmat apoi Italia, Grecia şi Franţa. Se remarcă creşteri semnificative ale interesului vizavi de munca în străinătate, cu excepţia anunţurilor cu joburi în Africa şi pe vasele de croazieră, care continuă să primească tot mai puţine CV-uri.

Cele mai căutate job-uri, în Marea Britanie

Marea Britanie rămâne în continuare pe locul întâi în topul ţărilor căutate de utilizatorii portalului Tjobs.ro, urmată de Germania şi de Italia. În ultima lună, interesul pentru joburile cu destinaţii exotice a crescut. Românii se gândesc să plece la muncă şi în Orientul Mijlociu, pe continentul american sau pe cel african. Interesul a crescut şi pentru poziţiile ofertate pe vase de croazieră.

Agenţiile de recrutare propun în primul rând contracte de muncă sezoniere, reprezentând 49,72 % din oferta totală. Ofertele de joburi necalificate reprezintă 28,77 %, în timp ce propunerile de angajare pentru specialiştii şi meseriaşii calificaţi, 21,51%.

Până la sfârșitul lunii februarie, cele mai multe oferte s-au concentrat pe departamentele "hoteluri/ turism", anume 38,68 % din oferta totală.

Grecii, primii care caută forță de muncă
În ceea ce priveşte ţările în care se poate pleca la muncă imediat, Grecia se află pe prima poziţie încă din luna februarie: 4.299 de joburi vacante, respectiv 27,78 % din oferta totală.

Ţările europene sunt, în continuare, cei mai mari recrutori, cu o ofertă de joburi reprezentând 79,41 % din totalul ofertelor de angajare. Însă comparativ cu luna februarie, aceste oferte înregistrează, deja, o scădere de peste 9 %.