Romaero a început cedarea de terenuri către SRI. Compania își plătește datoriile la bugetul de stat

Hotărârea de Guvern citată de umbrela-strategică.ro arată că Romaero cedează trei terenuri libere de construcții către SRI, cu scopul de a-și plăti datoriile la bugetul de stat. Cele trei terenuri, notează sursa anterior citată, au fost date în administrarea SRI cu condiația menținerii pe o perioadă de cinci ani a interesului public național.

În document se mai arată că terenurile respective au o suprafață totală de 3.529 metri pătrați și o valoarea totală de 6.642.377,91 lei.

Ce se va întâmpla cu terenurile

În hotărârea discutată de Executiv se mai arată că SRI va folosi terenurile pentru activități aeronautice, în condițiile în care prin intermediul platformei de beton se realizează accesul către pista aeroportului Băneasa , ”neexistând o altă posibilitate de asigurare a intrărilor și ieșirilor aeronavelor din dotare către zona aeroportuară, respectiv de desfăşurare a operațiunilor de finalizare a pregătirii pentru zbor a elicopterelor, inclusiv rulajul acestora la şi de la platforma aeroportuară”.

Terenul- platformă preluat de la Romaero va fi zonă de îmbarcare- debarcare a pasagerilor și de afluire-defluire a autoturismelor pentru misiunile specifice ale SRI.

Silviu Grecu este noul director al companiei Romaero

La finalul lunii iule 2021, Silviu Grecu a devenit nou director al companiei. Anterior, acesta a ocupat funcția de Quality and Business Growth Manager în cadrul Romaero. Silviu Grecu este  expert în industria aerospaţială şi de apărare, cu experienţă în roluri de management, în cadrul Romaero Băneasa.

În plus, acesta şi-a dezvol­tat şi definit atât viziu­nea asu­pra as­pec­telor eco­nomice ale in­dus­tri­ei, cât şi abili­tă­ţi­le de ma­nage­ment prin ab­sol­virea unui pro­gram Executive MBA la Tiffin University, Ohio, USA.