Roche Holding, cel mai producator de medicamente din Elvetia, a anuntat ca vrea sa cumpere restul de actiuni ale companiei Genentech, pentru suma de 43,7 miliarde de dolari.

Roche, care detine deja 55,9% din compania cu sediul central in San Francisco, va oferi in acest fel 89 de dolari pe actiune, mai mult cu 19% fata de pretul afisat in urma cu o luna.

“O eventuala fuziune va duce la formarea companiei numarul sapte de pe piata farmaceutica din SUA, in ceea ce priveste cota de piata” au declarat reprezentantii Roche. Noua companie va genera venituri anuale totale de 15 miliarde de dolari si va angaja 25.000 de persoane in SUA.

“Colaborarea cu Genentech a adus mari beneficii atat celor doua companii cat si actiloarilor acestora. S-a format astfel una dintre cele mai de succes povesti din industria medicala” a afirmat Franz Humor, presedintele consiliului director al Roche. Roche este partener al companiei Genentech din anul 1990.

Reprezentantii Roche au afirmat ca sediul central al Genentech, din San Francisco, va deveni centrul principal de cercetare si cartierul general al operatiunilor noii companii.

Humor a declarat, de asemenea, ca se asteapta ca membrii consiliului director al Genentech sa evalueze propunerea Roche si sa ia o decizie cu ajutorul unor consilieri juridici. Compania elvetiana se asteapta sa incheie tranzactia cat mai curand posibil.

Sursa: AP