In calitate de lider pe piata media din Elvetia, Ringier publica raportul de responsabilitate sociala (CSR) ce are la baza standardele organizatiei  internationale Global Reporting Initiative. In acest raport Ringier ofera informatii detaliate cu privire la performanta companiei in ceea ce priveste mediul, societatea si economia.

Raportul de Responsabilitate Sociala(CSR) al Ringier, editia 2008, continua traditia inceputa de companie inca din anul 1992, o data cu publicarea primului raport de mediu din Elvetia. Raportul curent este primul la nivel de Grup si a fost realizat in concordanta cu directivele Global Reporting Initiative (GRI). GRI este o organizatie internationala ale carei standarde de raportare se regasesc in sistemele multor companii mari.

Astfel, Ringier isi confirma inca o data responsabilitatea si angajamentul cu privire la mediu, societate si economie si demonstreaza faptul ca va continua sa se raporteze la principiile de sustenabilitate internationale.

Informatiile cuprinse in raport au fost culese la nivel de Grup, din toate locatiile si filialele companiei unde Ringier detine cel putin 50% din pachetul de actiuni. Raportul CSR 2008 evalueaza performanta Ringier.

Rezultatele acestuia releva faptul ca Ringier are o activitate sanatoasa si eficienta. Multe locatii Ringier au raportat o performanta ce depaseste cu mult cerintele legislatiei locale. In acelasi timp, Ringier a identificat necesitatea de a actiona in cateva domenii si a definit in acest sens obiective corespunzatoare in raport.

Compania isi propune reducerea consumului de energie si cresterea consumului de hartie din fibre reciclate. Ringier sustine deja folosirea de hartie certificata de tipurile FSC sau PEFC provenita din paduri exploatate intr-un management riguros. Pasul urmator al Ringier consta in dezvoltarea unei strategii si a unui program de sustenabilitate.

Raportul de Sustenabilitate Ringier poate fi citit sau descarcat la adresa www.ringier.com/csr . Acest website ofera informatii cu privire la proiectele CSR ale Ringier, precum si progresul acestora. Urmatorul raport de responsabilitate sociala va fi publicat in 2011.

In acest fel, Ringier se asigura ca actiunile sale vor fi revizuite in concordanta cu standardele internationale, iar rezultatele publicate in raport vor fi luate in calcul in luarea deciziilor de management ale companiei.