Rezultate alegeri parlamentare. Retragerea momentului din politică! Anunțul făcut în miez de noapte

Victor Ponta, liderul Pro România, a postat duminică noaptea un mesaj surprinzător pe Facebook în care sugerează că se retrage din viața politică, cel puțin pentru o perioadă, după ce primele rezultate ale alegerilor parlamentare arată o înfrângere a partidului său, Pro România, care nu reușește să treacă de pragul de 5 la sută și să ajungă în Parlament. În aceași situație se află și PMP, însă Băsescu este optimist că îl vor ajuta voturile din Diaspora.

„Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări!”, a scris Victor Ponta pe Facebook, mulțumindu-le tuturor celor care i-au fost alături „în acest proiect”.

„Mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări!
Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalți!  NEVER GIVE UP!” – a scris Victor Ponta în noaptea de după alegeri pe Facebook.

Expresia în limba engleză cu care fostul premier își încheie postarea („Niciodată nu te da bătut”) ar putea fi un semn că este vorda de o decizie temporară de a face pasul înapoi, mai ales că este cunoscut planul lui Victor Ponta de a candida la alegerile prezidențiale din 2024, după ce a fost învins de Klaus Iohannis în 2014.

UPDATE: Rezultate alegeri parlamentare după numărarea a 95% din voturi

Biroul Electoral Central centralizează procesele verbale privind scrutinul parlamentar. Potrivit datelor BEC, după numărarea a peste 95 la sută din voturi, adică a peste 5 milioane de voturi, PSD conduce, urmat de PNL și USR-PLUS. Marea surpriză o reprezintă AUR.

Rezultate parțiale Camera Deputaților:

PSD – 29,8%
PNL-  25,11%
USR PLUS – 14,5%
UDMR – 6%
AUR – 8,7%
PMP – 4,6%
Pro România – 4,1%
PER – 1,1%.

Rezultate parțiale Senat:

PSD – 30, 2%
PNL- 25,5%
USR PLUS – 15%
UDMR – 6,2%
AUR – 8,8%
PMP – 4,8%
Pro România -4,2%
PER -1,3%

Rezultate alegeri parlamentare. Retragerea momentului din politică! Anunțul făcut în miez de noapte

Fost lider PSD, Victor Ponta și-a lansat partidul Pro România în mai 2017, după ce, în urma incendiului de la clubul „Colectiv” a demisionat ca premier, iar la conducerea social-democraților a venit Liviu Dragnea, cu care a intrat în conflict. Victor Ponta a înființat Pro România împreună cu fostul co-președinte ALDE Daniel Constantin, și acesta intrat în conflict cu șeful partidului său, Călin Popescu Tăriceanu, și împreună cu fostul prim-ministru interimar Sorin Cîmpeanu. Ulterior, în Pro România au venit mulți membri PSD nemulțumiți.

În toamna acestui an, Pro România a decis să fuzioneze cu Partidul Alianța Liberalilor și Democraților și să aibă candidați comuni la alegerile parlamentare 2020.

Rezultate alegeri parlamentare. Retragerea momentului din politică! Anunțul făcut în miez de noapte