Mercedes anunță că vor renunța la dezvoltarea motoarelor cu combustie internă și se vor concentra pe automobilul electric.

„Concernul auto abandonează investițiile în motoarele pe benzină și motorină și se concentrează pe dezvoltarea automobilelor electrice“, a declarat șeful departamentului de dezvoltare al gigantului german Daimler.

Markus Schaefer, oficialul companiei care produce autovehiculele Mercedes, a declarat pentru publicația de specialitate Auto Motor und Sport că vor renunța la dezvoltarea motoarelor cu combustie internă și se vor concentra pe automobilul electric. Acesta a detaliat planurile companiei, spunând că investițiile se vor concentra asupra bateriilor și automobilelor electrice.

Având în vedere dorința Germaniei și a Uniunii Europene de a reduce emisiile de dioxid de carbon, compania se va concentra pe mașina electrică, însă, generația actuală de motoare cu combustie internă va rămâne în producție pentru o perioadă nespecificată.

Daimler este ultima dintr-un șir de companii care au anunțat că se concentrează pe automobilele electrice, scrie Auto Motor und Sport, amintind de Volkswagen și Volvo.