Chiar și așa, patronii companiei de stat nu se zgârcesc la salarii. Circa 20 de oameni au de tocat anul acesta peste opt milioane de lei numai pentru salarii, chiar dacă ACROPO nu prestează, practic, nimic.

 Conducerea autorităţii este numită direct de primul ministru, iar şefii sunt schimbaţi o dată la câteva luni, în funcţie de cum primează interesele politice de moment. 

În ceea ce privește salariile, înseamnă aproximativ 400.000 de lei pe an sau 33.000 de lei pe lună în medie pentru fiecare angajat. În plus, autoritatea mai are la îndemână peste 1,7 milioane de lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii, conform Jurnalul National.

ACROPO are prin legea de înfiinţare o schemă de personal alcătuită din 54 de persoane, dar la această dată numără puţin peste 20 de angajaţi. Autoritatea organizează în continuare concursuri pentru noi angajaţi cu funcţii de conducere şi de execuţie, dar între timp îşi schimbă şefii odată la câteva luni, chiar dacă aceştia ar trebui să aibă mandate de cinci ani. Numirile sunt făcute pe criterii politice, deşi ACROPO are un rol fundamental în supravegherea celor mai mari afaceri derulate vreodată în România, adică explorarea şi exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră.

Chiar dacă autoritatea nu desfăşoară nicio activitate, bugetul APROCO pe 2018 este de 10 milioane de lei.

Până să-şi intre în pâine şi să arate de ce sunt în stare, angajaţii ACROPO au treburi mult mai importante de făcut. Cum ar fi să toace până la sfârşitul anului un fond de salarii uriaş, de 8.282.000 lei, bani asiguraţi de la bugetul de stat. Adică vreo 400.000 de lei pe an sau peste 33.000 de lei pe lună în medie pentru fiecare angajat ACROPO. În plus, autoritatea mai are la îndemână 1.718.000 lei pentru achiziţia de bunuri şi servicii.

ACROPO este condusă de un Consiliu de Administrare (CA) din care fac parte Constantin Gheorghe (preşedinte), Marin Popescu, Manuela Petronela Stan Olteanu, Cristian Florin Gheorghe şi Roxana Petrescu.