„Moneda euro a scăzut la minimul ultimilor nouă ani în raport cu dolarul, pe fondul speculațiilor potrivit cărora Banca Centrală Europeană va extinde în curând programele de stimulare în scopul de a evita deflația în condiţiile greutăţilor economice din regiune”, mai scrie Wall Street Journal.

„Alexis Tsipras sau Antonis Samaras? Grecia începe să cântărească opțiunile”, citim în publicaţia The Guardian. „Sondajele sugerează că liderul Partidului Radical de stânga SYRIZA are încă un avantaj faţă de prim-ministrul țării în alegerile din 25 ianuarie.”

„Germania ia în considerare încă ieșirea Greciei din zona euro”, citim în publicaţia Le Monde.

„Guvernul german este dispus să lase Grecia părăsească zona euro în cazul în care stânga radicală pune în pericol politica de austeritate fiscală în această țară.”

„Rusia introduce un tren de mare viteză care va parcurge distanţa Moscova – Beijing în doar 48 de ore”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

„În acest moment călătoria cu trenul între cele două capitale durează o săptămână şi necesită schimbări de trenuri. Potrivit site-ului de Internet românesc Glasul, Kremlinul a atribuit un un proiect în acest sens China Railways High-Speed, o subsidiară a căilor ferate chineze, care va lucra în parteneriat cu firma locală Uralvagonzavod.”

„Stadionul  viitorului din Tokyo rămâne un proiect controversat”, scrie publicaţia The New York Times. „Dezbaterea în privinţa unui stadion olimpic ce va fi construit pentru Jocurile Olimpice de vară din 2020 ilustrează modul în care structurile şi clădirile devin puternice simboluri arhitecturale și elemente de mândriee economică.”

Te-ar putea interesa și: