‘Indemnizaţia pentru mame (majorarea acesteia – n.r.) este o opţiune. Trebuie să facem împreună cu cei de la Ministerul Muncii, cu colegii noştri, o analiză şi s-ar putea ca în cadrul resurselor bugetare disponibile în acest an să se găsească sumele necesare, dar nu am acum reprezentarea exactă a necesarului de fond’, a afirmat Georgescu, citat de Agerpres.

Ministrul Finanţelor a menţionat, totodată, că în funcţie de calculele ce vor fi elaborare în perioada următoare revenirea la valoarea de 85% a indemnizaţiei pentru mame s-ar putea aplica chiar şi de la finele acestui an.
‘Măsura privind indemnizaţia pentru mame s-ar putea aplica şi de la finele acestui an, într-o lună – două, depinde de sume şi în funcţie de calculele care vor fi elaborare de către specialişti’, a apreciat ministrul citat.

În prezent, părinţii pot opta între durata de un an a concediului maternal, cu indemnizaţia între 600 şi 3.400 de lei şi durata de doi ani a concediului, dar cu o indemnizaţie plafonată la 1.200 de lei.