France Telecom suspendă procesul de restructurare a operaţiunilor din Franţa până la sfârşitul anului, la cererea sindicatelor, pentru a susţine discuţii cu angajaţii privind condiţiile de muncă, în urma unui val de sinucideri printre angajaţii grupului, transmite Reuters, citat de Mediafax. 25 de angajaţi ai France Telecom s-au sinucis de la începutul anului trecut până în prezent.

Un purtător de cuvânt al France Telecom a declarat, marţi seară, că grupul se angajează să nu închidă sau să comaseze vreo subsidiară sau filială din Franţa până la sfârşitul acestui an, timp în care conducerea companiei va negocia cu sindicatele pentru a identifica măsuri de reducere a stresului la locul de muncă. Grupul a anunţat anterior că îngheaţă toate transferurile angajaţilor până la sfârşitul anului.

Sinuciderile de la France Telecom au declanşat o furtună în mediul politic şi media franceză, iar unele partide politice şi sindicate i-au cerut directorului general al grupului, Didier Lombard, să demisioneze.

Lombard a declarat sâmbătă pentru ziarul „Le Figaro” că nu intenţionează să se retragă şi că grupul va lua măsuri pentru soluţionarea situaţiei.

Analiştii urmăresc atent evoluţia evenimentelor pentru a determina dacă valul de sinucideri poate avea efecte asupra performanţelor France Telecom.

Compania a planificat reduceri de cheltuieli de 1,7 miliarde euro până în 2011, 32% din economie urmând să vină de la operaţiunile din Franţa.

France Telecom este prezent şi în România prin subsidiara locală a grupului Orange.

SURSA: Mediafax