Capitala a depăşit, miercuri, o rată de incidenţă a COVID-19 de 6 la mia de locuitori, ajungând la 6,33, potrivit DSP Bucureşti.

Bucureştenii nu se vor mai bucura de “Străzi Deschise” în weekend

În aceste condiţii, sunt de aşteptat noi restricţii, iar primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat deja o primă decizie luată.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul scrie că proiectul de weekend „Străzi Deschise” va fi suspendat.

El apelează la înţelegerea bucureştenilor şi speră că această decizie va putea fi întoarsă cât mai repede posibil.

“Rog în continuare bucureștenii să ia măsuri de autoprotecție pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv evitarea aglomerațiilor”, mai scrie Nicuşor Dan, care cere eforturi suplimentare pentru ca sistemul medical din Bucureşti să nu fie copleşit de valul 4 al pandemiei.

Postarea integrală a primarului Capitalei

“Ținând cont că rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit azi 6 la mie în București, proiectul de week-end „Străzi Deschise” va fi suspendat.

Apelez la înțelegerea bucureștenilor în legătură cu această decizie și sper ca perioada de suspendare să fie cât mai scurtă.

Rog în continuare bucureștenii să ia măsuri de autoprotecție pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv evitarea aglomerațiilor. Să facem împreună eforturile necesare pentru ca sistemul medical din Capitală nu fie copleșit de acest val patru.”

Ce reguli şi restricţii ar putea fi reintroduse în Capitală, în curând, odată cu depăşirea pragului de 6 la mie?

Atenţie: aceste măsuri nu au fost încă anunţate de autorităţi, este nevoie mai întâi de o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență!

Potrivit regulilor, persoanele nevaccinate vor putea circula în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții, respectiv cu declarație pe proprie răspundere.

Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, dar trebuie să aibă la ele certificatul verde.

Magazinele se închid la ora 18:00.

Restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar nunțile și botezurile se interzic.

Sursa foto: Dreamstime