Doar 60 de voturi au lipsit pentru ca planul să fie adoptat de către senatori. Doi senatori democraţi l-au trădat pe preşedinte şi s-au aliat cu republicanii, votând împotriva planului propus de şeful statului pentru revigorarea economiei.

Printre măsurile propuse de Obama erau incluse tăieri de taxe pentru lucrători şi furnizarea de fonduri pentru lucrări de infrastructură, ceea ce ar fi creat noi locuri de muncă. Obama a afirmat că nu renunţă la plan şi va presa Senatul să adopte această măsură.

Senatorul republican Mitch McConnell a numit această măsura "una proastă" şi a făcut referire la propunerea asemănătoare a lui Obama, de data asta evaluată la 825 miliarde dolari, propusă în 2008, care nu a dat rezultatele scontate.
Liderii democraţi au revizuit săptămâna trecută planul preşedintelui, în principal în încercarea de a obţine mai mult suport din partea membrilor partidului.

S-a renunţat inclusiv la propunerea lui Obama de finanţare a acestui plan, de taxare suplimentară a familiilor care obţin venituri mai mari de 250.000 dolari pe an.
De cealaltă parte, democraţii îi acuză pe republicani că blochează acest plan tocmai pentru că s-a dovedit că măsurile anterioare au dat roade.