Primul-ministru Emil Boc a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţi ai Intel Corporation, cu ocazia deschiderii la Bucureşti a Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Soluţii Software.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului, ‘reprezentanţii Intel au arătat că printre motivele fundamentale care au dus la alegerea României pentru realizarea acestei investiţii s-au aflat înalta calificare a forţei de muncă, precum şi politica guvernamentală de menţinere a neimpozitării veniturilor programatorilor’.

La rândul său, premierul Boc a subliniat că Guvernul susţine investiţiile în tehnologia informaţiei.

‘Guvernul susţine şi promovează investiţiile în tehnologia informaţiei, cu precădere în zona de cercetare, ca domeniu cu importanţă strategică pentru dezvoltarea viitoare a României. Aceasta este direcţia corectă, întrucât permite o dezvoltare sustenabilă în domeniul tehnologic şi este şi creatoare de valoare adaugată’, a subliniat Emil Boc, potrivit sursei citate.

La întâlnirea de la Guvern au mai participat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, şi preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.