Oțetul alb ar trebui evitat când curățați aceste lucruri

Oțet alb curățenie. Nick Drewe, expert în tendințe la Wethrift, a declarat: „Sticla de oțet alb a fost întotdeauna considerată una dintre cele mai bune metode de curățare pentru cei care doresc să-și păstreze casa curată-bec. Având în vedere că nu costă la fel de mult ca soluțiile de curățare din comerț, oțetul este o alternativă extrem de accesibilă”.

Deși ajută la îndepărtarea petelor, poate dăuna unor materiale pe care este folosit, avertizează acesta.

Iată care sunt acestea:

Oglinzile

Oțet alb curățenie. Mulți oameni cred că folosirea oțetului alb pentru curățarea oglinzilor va ajuta la îndepărtarea dungilor în același mod în care o face și pe ferestre, dar nu este deloc așa.

Deși ambele sunt din sticlă, oglinzile au un anumit strat pentru a le face să strălucească, potrivit expertului. Aplicarea oțetului se va infiltra în acest strat, așa că e bine să nu-l mai folosiți pentru curățarea oglinzilor.

Anumite pardoseli

Nick a explicat: „Folosirea oțetului pe suprafețe cerate sau de piatră poate duce la uzura finisajului, în timp.

Atât de mult încât unii producători de pardoseli anulează garanția dacă există semne că s-a folosit oțet, deoarece acesta poate uza orice etanșant care a fost aplicat.

”Alegeți produse de curățare care sunt special făcute pentru podelele din lemn sau piatră, deoarece vă vor ajuta să le protejați mai bine”, adaugă el.

Mașini de spălat vase

În ciuda faptului că oțetul alb este ales frecvent ca opțiune de curățare pentru mașinile de spălat vase, expertul a recomandat să se renunțe la acest obicei, deoarece s-a constatat că oțetul are un efect redus.

Ba chiar poate deteriora conductele și componentele din cauciuc ale mașinii de spălat vase.

De aceea, este bine să folosiți doar produsele speciale destinate curățării mașinilor de spălat.

otet alb
SURSA FOTO: Dreamstime

Oțet alb curățenie. Blaturi de bucătărie

„Blaturile strălucitoare de bucătărie ar putea începe să se estompeze atunci când sunt curățate în mod repetat cu oțet alb, așa că încercați să evitați acest lucru”, spune expertul.

„Înainte de a începe curățarea, asigurați-vă că verificați dacă agenții universali de curățare nu au oțet ca ingredient, deoarece utilizarea excesivă a acestora poate face strălucirea blaturilor să se estompeze”, mai spun el.

Ecranele dispozitivelor

Oțetul alb poate ajuta la eliminarea dungilor inestetice de pe ecranele telefoanelor sau televizoarelor, dar ar trebui evitat, deoarece le poate deteriora proprietățile anti-orbire.

Acest lucru le poate face mai puțin receptive la orice elemente ale ecranului tactil și poate duce chiar la spargerea dispozitivelor.

Expertul a remarcat: „Folosiți, în schimb, un burete moale sau o cârpă umedă cu apă pentru a îndepărta orice dungi. De asemenea, puteți achiziționa șervețele concepute special pentru electronice”.

Alegeți bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu curăță toate suprafețele fără să le deterioreze. În plus, acest produs ucide bacteriile și nu este toxic. Cu toate acestea, nu este indicat să folosiți oțet și lămâie pe suprafețele de aluminiu, întrucât îl corodează.

Chiar dacă această rutină simplă poate păstra baia mai curată pentru mai mult timp, există câțiva pași suplimentari pe care îi puteți face, zilnic, pentru a vă asigura cât mai igienizată și aerisită.

De exemplu, după ce ați uscat pereții, ușa și podeaua dușului, luați o sticlă cu pulverizator și umpleți-o cu oțet alb diluat. Pulverizați pereții și ușa cabinei de duș cu acest amestec. Va ucide orice bacterie și mirosuri ciudate.