Renault va afla peste trei săptămâni dacă poate numi noua maşină Zoe fără să aducă prejudicii celor 35.000 de femei şi fete care poartă acest nume în Franţa.
"Vor să aleagă numele copiilor noştri pentru a compensa performanţele reduse ale unui vehicul. Constatăm că industriaşii, pentru a-şi valoriza şi umaniza produsele, transformă prenumele în mărci. În funcţie de noroc, putem deveni vase de flori sau perii de toaletă", a declarat în instanţă avocatul celor două familii, David Koubbi.
El a arătat că părinţii nu trebuie să fie obligaţi să schimbe prenumele copiilor pentru că poartă numele unei maşini, aşa cum s-a întâmplat acum câţiva ani, când o fetiţă numită Clio a fost rebotezată Margo, la trei ani.
Avocatul Renault, Pierre Deprez, a declarat că grupul a înregistrat marca ZOE, cu majuscule şi fără accent, în 1991, într-o perioadă în care numele nu era la modă.
Numele a început să fie folosit de grup în 2005, pentru a desemna un prototip, iar în 2008 a decis ca Zoe să fie numele viitoarei maşini electrice.
"În prezent, legea nu interzice utilizarea comercială a unor prenume. Racheta Ariane, parfumul Anais, mâncarea pentru pisici Felix, buticurile Chloe…toată lumea o face", a arătat Deprez.
Decizia tribunalului va fi anunţată pe 10 noiembrie.
SURSA: Mediafax