AUR propune reintroducerea stagiului militar obligatoriu

AUR propune reintroducerea stagiului militar obligatoriu pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 ani și 22 de ani.

În sprijinul acestei inițiative, generalul Mircea Chelaru a explicat că planul include diverse modalități prin care propunerea poate fi pusă în practică.

Conform propunerii AUR, stagiul militar obligatoriu ar consta într-o perioadă de cel puțin trei luni, desfășurată fie în cadrul Armatei Naționale, fie în cadrul unor organizații non-profit.

„Obligativitatea noastră ca oameni care chipurile avem grijă ca acest stat să fie funcțional din perspectiva autoapărării, să nu stăm numai în așteptarea cuiva care vine să ne apere din afară.

Fiecare cetățean trebuie să-si îndeplinească aceasta obligație și să execute această pregătire minimală”, a explicat generalul Mircea Chelaru (AUR) într-o intervenție TV.

Mircea Chelaru
SURSA FOTO: Facebook, Chelaru Mircea

Conform principiilor AUR, obligația de a apăra țara este deja consfințită în Constituția României, fiind considerată atât un drept, cât și o datorie națională.

Propunerea AUR nu se limitează doar la pregătirea pentru utilizarea armamentului în caz de război, ci include și o gamă diversificată de instruiri.

„Există o sumedenie, există cel puțin 35 de tipuri de misiuni într-un război pe care le poate îndeplini fiecare cetățean. Dar, cu o minimă pregătire militară”, a completat generalul Mircea Chelaru.

George Simion susține instruirea militară a populației civile

La rândul său, liderul partidului politic AUR, George Simion, susține inițiativa șefului Statului Major al Armatei, care a solicitat recent instruirea militară a populației civile.

Potrivit spuselor sale, introducerea stagiului militar obligatoriu de trei luni se regăsește în programul de guvernare al AUR. El susține mesajul generalului Gheorghiță Vlad.

„Avem stipulat în programul de guvernare AUR. De asemenea, pregătire militară obligatorie, dar nu în sens de 3 luni sau 6 luni, dar pregătire militară pentru toți cei doritori”, a adăugat liderul AUR, George Simion.

george simion
SURSA FOTO: Facebook, George Simion
Gheorghiță Vlad
SURSA FOTO: Facebook, General Gheorghita Vlad

Şi Traian Băsescu cere serviciu militar obligatoriu

Despre acest subiect a vorbit cu o zi în urmă şi Traian Băsescu, fostul preşedinte al României. El a subliniat că nu ne putem baza pe NATO în primele ore sau zile ale unui eventual atac asupra României.

Tocmai de aceea, ar fi necesară reintroducerea serviciului militar obligatoriu în ţara noastră, spune Băsescu. E nevoie de militari români pregătiţi să facă faţă unui eventual conflict.

„Rămâne o singură soluție pentru a crea un număr suficient de militari: reintroducerea stagiului militar OBLIGATORIU. Știu că îmi aprind paie în cap, dar este necesară pentru securitatea noastră. Uitați-vă și la Ciolacu, care sunt convins că nu înțelege mare lucru, el tot spune că avem asigurată securitatea de NATO.

Dar Ciolacu nu știe că ai obligația să te aperi câteva luni până vin forțele NATO să te ajute. În cazul unei invazii, ce înseamnă 2.000 de pușcași la Kogălniceanu și alții 1.000 militari la Cincu, sub comanda Franceză?! O nimica toată!

Trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști vreo 45-60 de zile până NATO te poate ajuta și își mobilizează resursele. În 2014, s-a stabilit formarea acestor forțe rapide.

Dar niciuna nu vine mai repede de 10 zile în România. Și vine în dimensiuni reduse, nu suficiente pentru a face față unui atac masiv din partea Rusiei, de exemplu”, a spus fostul preşedinte la Digi24.