Ilan Laufer anunță că Forța Identității Naționale se separă de Alianța AUR

Ilan Laufer, liderul FIN, a anunțat că Partidul Forța Identității Naționale a luat decizia oficială de a se separa de George Simion și de Alianța AUR.

El a subliniat că, de la momentul aderării la Alianța AUR, președintele acesteia a exercitat presiuni asupra partidelor din cadrul Alianței.

Simion le-ar fi solicitat să se înscrie direct pe platforma AUR și să transfere lista membrilor, ceea ce afectează autonomia juridică și integritatea partidelor din Alianță.

„Partidul Forța Identității Naționale declară oficial separarea de George Simion și de Alianța AUR.

De când am intrat în Alianța AUR, președintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente.

Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România.

Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic”, a transmis Ilan Laufer în această dimineață, pe Facebook.

George Simion are un mod de operare care va duce la izolarea AUR

Laufer afirmă că, deși mulți români au încredere în acest proiect politic, președintele AUR insistă asupra unei strategii concentrate pe blocare, „circ și scandal mediatic”.

Liderul FIN consideră că, în schimb, Simion ar trebui să ofere soluții reale pentru problemele grave ale populației.

Această abordare a președintelui AUR riscă să izoleze formațiunea pe scena politică românească, atrage atenția Laufer.

Atitudinea de dispreț și umilire pe care o manifestă George Simion față de cei mai apropiați colaboratori prezintă un pericol iminent pentru viabilitatea acestui proiect politic și pentru imaginea Partidului AUR, a adăugat Ilan Laufer.

„Cu toate că mulți români de bună credință și-au pus speranța în acest proiect politic, președintele AUR, încercând să distrugă mișcarea suveranistă, insistă ca strategia sa principală să rămână axată pe blocaj, circ și scandal mediatic, cu toate că oamenii așteaptă soluții reale pentru problemele acute cu care se confruntă.

Acest mod de operare al președintelui AUR nu va face altceva decât să izoleze Partidul AUR pe scena politică și va duce la plecarea altor partide din Alianță, dar și la pierderea oamenilor de bună credință din AUR, a căror încredere a fost trădată.

Disprețul și umilința, greu de exprimat în cuvinte, cu care George Simion își tratează cei mai apropiați colaboratori duce la distrugerea acestui proiect politic și va duce la distrugerea Partidului AUR”, a precizat el.

George Simion
George Simion, lider AUR / SURSA FOTO: AUR

George Simion nu și-a respectat „propria semnătură”

Cu toate că președintele AUR și-a pus semnătura pe „Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței AUR”, acesta nu a avut de gând, de la bun început, să-și respecte propria semnătură, încălcând în mod grav anumite articole.

Politicianul FIN prezintă aceste articole încălcate de liderul AUR:

„- Articolele 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 și 16 care reglementează înființarea și funcționarea forurilor de conducere, adoptarea deciziilor, structura și ordinea pe liste a candidaților eligibili în alegeri, precum și algoritmul de alcătuire a listelor electorale.
– Articolul 3, litera A, referitor la elaborarea programului politic și de guvernare comun;
– Articolul 3, litera B, referitor la participarea partidelor din Alianță pe liste comune și respectarea candidaților propuși de fiecare partid individual.

Astfel, atât eu, cât și colegii mei din Partidul FIN, ne-am dedicat eforturile și munca în cadrul Alianței AUR în vederea contribuției la această construcție politică.

Cu toate acestea, constatăm că realitatea descoperită este una crudă și contravine protocolului pe care l-am semnat, dar și principiilor democratice esențiale și valorilor naționaliste și suveraniste pentru care ne luptăm, motiv pentru care toți colegii din conducerea FIN am decis în unanimitate să ne retragem din Alianța AUR.”

Partidul Forța Identității Naționale va continua să lupte pentru valorile democratice în care credem cu tărie, pentru suveranitatea și dezvoltarea României în interiorul Uniunii Europene și pentru securitatea României în cadrul NATO”, a încheiat Laufer.

La Congresul extraordinar desfășurat în decembrie 2023, cu ocazia Zilei Naționale, la Alba Iulia, au decis să fuzioneze prin absorbție:

  • Partidul Alianța pentru Patrie, sub conducerea fostului ministru al Educației și fost social-democrat Liviu Marian Pop;
  • Partidul Forța Identității Naționale, condus de fostul ministru pentru Mediul de Afaceri Ilan Laufer.

Această acțiune a dus la formarea unei noi alianțe care viza colaborarea cu AUR în perspectiva alegerilor din 2024.