Hugh Hudson, care a regizat filmul clasic premiat cu Oscar „Carele de Foc”, a murit vineri la Londra. Regretatul regizor avea 86 de ani.

„Hugh Hudson, 86 de ani, soț și tată iubit, a murit la spitalul Charing Cross pe 10 februarie, după o scurtă boală. Îi supraviețuiesc soția sa Maryam, fiul său Thomas și prima sa soție Sue”, a transmis familia sa într-un mesaj.

Hugh Hudson a murit la 86 de ani, după o scurtă boală

Potrivit informațiilor transmise de variety.com, Hugh Hudson a murit după o scurtă boală.

„Carele de Foc” a fost povestea rivalității dintre doi alergători britanici, unul evreu, celălalt creștin devotat, care a culminat la Jocurile Olimpice din 1924.

Hudson a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun regizor în 1982, iar filmul a câștigat patru premii Oscar, inclusiv pentru cea mai bună imagine și cea mai bună coloană sonoră pentru compozițiile electronice ale lui Vangelis, potrivit sursei menționate.

„Carele de Foc” a fost primul film de lung metraj al lui Hudson

„Carele de Foc” a fost primul film de lung metraj al lui Hudson, deși mai realizase și documentarul de lung metraj „Fangio: Una vita a 300 all’ora”, care îl prezenta pe campionul de Formula 1 Juan Manuel Fangio.

Hudson făcuse o treabă excelentă cu bugetul de 3 milioane de lire sterline al filmului „Carele de Foc” , având în vedere costurile asociate de obicei cu un film de epocă – iar filmul a generat încasări de 58 de milioane de dolari numai în Statele Unite.

Cu o rentabilitate de acest ordin și patru premii Oscar, nu părea ciudat să înmâneze un film de o amploare mult mai mare, „Greystoke: Legenda lui Tarzan, Lordul maimuțelor”, care ar fi trebuit să fie filmat parțial în Africa, regizorului Hudson, acum în vogă, scrie sursa menționată.

Aflat de mult timp în lucru, filmul cu buget ridicat (estimat la 33 de milioane de dolari) a fost scris inițial de Robert Towne, scenaristul filmului „Chinatown”, și fusese gândit de Warner Bros. ca un vehicul de regie pentru Towne.

Hudson s-a îndepărtat de viziunea lui Towne. Criticii au aplaudat prima jumătate a filmului, filmată în Camerun, plină de verdeață, emoționantă și plină de aventuri, dar au avut păreri împărțite în ceea ce privește a doua jumătate, în care Greystoke (Tarzan), interpretat de Christopher Lambert, își explorează mai departe sentimentul de sine înapoi în Anglia, printre aristocrații țării, scrie Variety.