În ultima vreme, ducesa de Sussex s-a concentrat către o altă problemă: concediul parental plătit. O chestiune stringentă, pe care Meghan a decis să o abordeze frontal, uitând de statutul de membru al Familiei Regale, scrie USADaily.

Meghan Markle este faimoasă din mai multe motive, inclusiv pentru activismul politic, manifestat chiar de la 7 ani, când trimitea scrisori liderilor politici. Acum ducesa de Sussex a revenit la obiceiuri mai vechi. Soția prințului Harry a adresat o scrisoare șefei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi și lui Chuck Schumer, liderul majorității democrate din Senat, cerându-le să includă concediul parental plătit în proiectul de lege pe care democrații speră să-l adopte înainte de sfârșitul anului.

”Vă cer să susțineți concediul parental plătit!”

Ducesa de Sussex, care are doi copii cu Prințul Harry, a menționat situația ei de ”proaspătă mamică” și preocupările de „cetățean angajat”,  pentru a-i sensibiliza pe liderii democrați. „Nu sunt nici un oficial, nici un politician. Sunt, la fel ca mulți alții, un cetățean și un părinte”, a scris Ducesa de Sussex.

„Și pentru că alături de politicienii din Congres aveți un rol în modelarea conceptului familiei pentru generațiile viitoare, vă scriu în acest moment important, ca mamă,  pentru a vă cere să susțineți concediul parental plătit”, a continuat soția Prințului Harry.

 Și-a folosit statutul de membru al familiei regale britanice

Cum era de așteptat, epistola lui Meghan Markle a ajuns și în presa britanică, unde primele critici au și apărut. Ducesa de Sussex este acuzată că și-a folosit statutul de membru al familiei regale britanice în acest demers.

De asta s-a temut Regina. Acum poate spune ce vrea!

Autorul regal Robert Jobson a declarat pentru” The Mirror” că Regina Elisabeta s-a temut încă de la început că Meghan nu va renunța la acest soi de activism politic: „De acest lucru se temea Regina, pentru că acum Meghan este liberă să spună orice vrea. Acum va începe să vorbească despre opiniile și ambițiile ei politice. S-a putea să le și stârnească, ceea ce va deveni jenant”.

Jobson nu crede însă că Meghan Markle va suporta vreo consecință din partea familiei regale. ”Ei știau că asta urma să facă. A fost întotdeauna o activistă politică. Avea doar șapte ani când îi trimitea scrisori lui Hilary Clinton”, a adăugat Jobson.

Republicanii au sfătuit-o să nu se mai amestece în politica SUA

El a explicat faptul că, în calitate de cetățean american, ducesa are dreptul să facă lobby asupra guvernului său și să ceară unele schimbări. Dar nu este cazul prințului Harry, căruia îi este interzis să își exprime orice opinie politică. Meghan Markle și-a început scrisoarea cu fomula „Biroul Ducelui și Ducesei de Sussex”, subliniază el.

Nu doar britanicii și Regina Elisabeta par șocați de decizia ducesei de Sussex de a se amesteca în politica SUA. Republicanii din Congres au sfătuit-o să-și vadă de treburile ei și să renunțe la titlul regal dacă vrea să se implice în politica SUA.