AB InBev a adăugat suplimentar apă în produsele sale finale pentru a produce băuturi din malț cu conținut de alcool semnificativ mai scăzut decât nivelul indicat pe etichete, violând regulile de stat prinvind protecția consumatorilor, potrivit unei plângeri completate ieri la curtea federală  din Philadelphia.
hemări similare în judecată au fost completate la curțile federale din New Jersey și San Francisco.
“Clienții AB au fost suprataxați pentru o bere diluată, iar AB este avantajată în mod injust de volumul suplimentar pe care îl poate vinde astfel”, au spus Thomas și Gerald Greenberg în plângerea depusă la curtea din Philadelphia.
AB InBev, producătorul berilor Budweiser și Stella Artois, controlează 39% din piața berii din SUA. Compania așteaptă aprobarea guvernului pentru a cumpăra restul acțiunilor Grupo Modelo SAB, cel mai mare producător de bere din Mexic, pentru suma de 20,1 miliarde dolari. Brandurile Modelo dețin o cotă de 7% din piața berii din SUA. AB InBev a livrat 98,5 milioane de barili în Statele Unite în 2012, potrivit studiilor de piață.
Conducerea îmbuteliatorului neagă cu tărie acuzațiile. Reclamațiile împotriva Anheuser-Busch sut “complet false”, a spus într-un e-mail Peter Kraemer, vice președintele AB.
“Berile noastre sunt total în concordanță cu toate legile privind etichetarea alcoolului. Aderăm cu mândrie la cele mai înalte standarde la îmbutelierea berilor noastre, ceea ce le-a făcut cele mai vândute din SUA și din lume”, a adăugat Kraemer.
Budweiser, a treia cea mai populară bere din SUA în 2011, a fost introdusă în 1876 când fondatorul companiei Adolphus Busch și-a stabilit crearea unui brand național.
Josh Boxer, un avocat al reclamanților din California, a spus că plângeri suplimentare vor fi completate împotriva companiei în Ohio și Colorado.
Cele trei plângeri completate până acum pretind daune ce depășesc 5 milioane de dolari.
Este neclar în plângeri cum au determinat reclamanții conținutul de alcool mai mic decât standardele. Boxer spune că reclamațiile se bazează pe informații de la foști lucrători la unele din cele 13 unități de îmbuteliere din SUA.