Compania producătoare de bere a primit o amendă de 200 de milioane de euro de la Comisia Europeană deoarece între 2009 și 2016 a restricționat vânzările transfrontaliere de bere.

Comisia Euopeană a făcut o investigație întinsă pe o durată de trei ani în acest sens. S-a descoperit că producătorul AB InBev s-a folosit de puterea pe care o are în această industrie pentru a restricționa importurile mai ieftine ale sortimentului său Jupiler din Olanda, conform DPA și Reuters.

„Consumatorii din Belgia au plătit mai mult pentru berea lor favorită din cauza strategiei deliberate a AB InBev de a restricţiona vânzările transfrontaliere între Olanda şi Belgia”, a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Jupiler este cea mai populară bere din Belgia și este produsă de compania Anheuser-Busch InBev. Această bere este vândută în foarte multe țări, cu precădere în Olanda și Franța. În țara de origine, Jupiler reprezintă 40% din totalul vânzărilor pe piaţa locală a berii. Compania producătoare de bere Anheuser-Busch InBev este cea mai mare din industria mondială și este prezentă și pe piața din România. Berea Jupiler este mai ieftină în Olanda decât în Belgia, din cauza creşterii concurenţei. Referitor la investigația în care este implicat AB InBev, compania a anunțat în februarie anul acesta că a constituit provizioane de 230 de milioane.