În urmă cu câţiva ani ANAF a făcut un control care viza mai multe tranzacţii realizate pe persoană fizică de către Regele Mihai. Este vorba de vânzarea de lemn.

Volumul vânzărilor a depăşit însă pragul maxim până la care nu se percepe TVA, potrivit ANAF, pragul fiind de 65 de mii de euro pe an. Astfel, Regele MIhai a primit o decizie de impunere prin care i se cerea să achite la stat TVA pentru sumele câştigate în urma tranzacţiilor din vânzarea de lemn.

Regele a contestat, în primă fază, la ANAF această decizie de impunere, însă fără succes. În instanţă a pierdut, însă decizia nu este definitivă. Potrivit site-ului ANAF Regele Mihai are datorii de peste 4,1 milioane de lei la stat, din care 1,99 de mil. lei reprezintă principalul, restul fiind penalităţi.

Respinge excepţia inadmisibilităţii. Respinge cererea ca neîntemeiată. Dispune restituirea cauţiunii consemnate în cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr. 4207015/1 din data de 31.03.2016. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată public prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 24.06.2016', se arată în minuta CAB.