De la mult lăudatul Prime din Radisson, care pare să serveasca cea mai bună, dar si cea mai scumpă friptură de vită din București, până la mai cunoscutul Osho din Primăverii, mereu plin de VIP-uri, toate se poziționează destul de sus pe o scară a prețului mediu pentru un meniu. Cumva lucru acesta este explicabil, pentru că toți se laudă că aduc carnea de la furnizori aleși pe sprânceană din America, Irlanda sau Noua Zeelandă. Ori asta, plus chiria de zonă premium, plus investițiile în serviciu, décor și alte ingrediente trebuie să se simtă cumva în portofel.

Relativ nou și mai accesibil este Red Angus Steakhouse, care și-a deschis deja două restaurante în București. Unul în Centrul Vechi, pe strada Franceză, cealălalt în zona Cartierului Francez. Abordarea lor este mai puțin exclusivistă, ba chiar e populară și vor, în mod evident, să contribuie la răspândirea acestei noi culturi printre bucureșteni. De la meniul prezentat sub forma unei infografii care-ți explică ce și cum se mănâncă de la vită, până la siteul restaurantului unde poți citi câteva informații legate de cultura unui steakhouse, totul este făcut ca să inteleagă tot poporul de ce poate să te coste o friptură și 150 de RON. Modul acesta foarte meticulos de promovare și faptul că businessul este condus de un CEO cu 30 de ani de experiență în domeniu, m-au convins că locul merită încercat. Iar lucrurile au stat cumva așa cum m-am așteptat. Un local bine organizat, cu chelneri atenți și respectuoși, servire rapidă si carne foarte gustoasă. Decorul, cam “americănesc”. Poate prea ostentativ. Eu cred că un restaurant nu trebuie să strige din toți pereții despre ce este vorba in meniu.  Trebuie doar să te simți comod acolo, iar spațiul să-ți transmită o energie cât mai bună.

Pe scurt, Red Angus e un restaurant de calitate, un loc care merită să-l vizitezi mai ales dacă vrei să înțelegi filozofia unui steakhouse american.

Ce-am încercat și ne-a plăcut

Meniul este cel clasic într-un steakhouse: 90% vita și 10% alte cărnuri și salate pentru cei care au nimerit eventual din greșeală pe acolo, însă cu nimic mai prejos (vezi supa de ceapă -15 lei sau pieptul de pui Cajun – 24 de lei). Cei de la Red Angus spun că fripturile lor sunt atent selectate de la furnizori de renume din Statele Unite, Noua Zeelanda și Europa. Sunt întradevar, foarte bune. Eu unul pot să depun mărturie pentru Sirloin Steak – 69 de lei/220 gr și Rib Eye Steak – 74 de lei/220 gr . Am remarcat faptul că restaurantul este frecventat de străini (în special de origine anglo-saxonă, în cele două dăți când am fost acolo) care păreau să aprecieze la fel de mult calitatea cărnii.

Pentru mine personal un minus ar fi lista de vinuri. Nu este foarte generoasă, mai ales pe zona de vinuri rosii, ideale în compania unei fripturi de vită. Aș recomanda clasicul Prince Mircea Merlot (110 lei) pentru roșu sau sicilianul Corvo pentru alb (85 de lei). Deserturile le-am evitat după atâta mâncare, mai ales că porțiile erau pantagruelice (de altfel unul dintre ele se numea destul de sugestiv “Monstruos Chocolate Brownie”). Sufleul de ciocolată arăta oricum delicios (23 de lei).

Legendă

  • Mâncare: 4 puncte din 5
  • Serviciu: 4 puncte din 5
  • Atmosferă: 3 puncte din 5

Red Angus Steakhouse
Strada Franceză nr. 56
021.312.03.83
www.redangus.ro