Vladivostok intră în Cartea Recordurilor cu construcţia care măsoară peste 1.100 de metri lungime; titlul de cel mai lung pod suspendat cu cabluri din lume a fost deţinut, până acum, de Podul Sutong de peste râul Yangtze, din China.

Podul din Rusia va fi dat însă în folosinţă traficului abia în august, cu o lună înaintea summitului APEC, care are loc în zonă.

“Tot ce am construit în această zonă de câţiva ani încoace are legătură cu summitul de cooperare economică Asia-Pacific. Dar podul nu l-am făcut doar pentru summit, ci l-am făcut pentru voi, cei care locuiţi aici”, a spus Dmitri Medvedev, la inaugurarea construcţiei.
 
Rusia şi-a programat să cheltuiască 16 miliarde de euro pentru a tranforma zona „într-un San Francisco rusesc sau care să concureze cu infrastructura din China”. Premierul rus, care a fost preşedintele ţării în ultimii patru ani, a susţinut un program masiv de modernizare a infrastructurii.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/aGaVNhPgbDw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: The Guardian