Mulțumită milioanelor de oameni care stau în casă din cauză pandemiei, shopping-ul online a înflorit în timp ce magazinele propriu-zise sunt evitate.

Gigantul Amazon a înregistrat cea mai pozitivă creștere în urma acestui efect. Creșterea record a generat un profit de 5 miliarde de dolari pentru buzunarele fondatorului și actualului șef executiv Jeff Bezos, potrivit reuters.com

Veniturile au crescut cu peste 90 de miliarde de dolari

Veniturile companiei au înregistrat o creștere de 90 de miliarde de dolari mulțumită pandemiei cauzate de infamul Covid-19.

„În timpul crizei, Amazon a dovedit că este de neînlocuit în livrarea necesităților zilnice către persoanele din toată lumea, un fapt care credem că va mări numărul clienților de pe platformă, lista produselor achiziționate de clienții deja existenți și va accelera schimbarea spre comerțul online în timp ce brand-ul companiei este îmbunătățit”, a spus analistul Bryan White.

Stocuri insuficiente

În timp ce stocurile de dezinfectante, scaune de birou, echipamente de exerciți și alimente devin epuizate, Amazon se află într-o grea încercare de mări capacitatea depozitelor și a menține lanțurile de aprovizionare în timp ce minimizează riscul la care sunt supuși angajații. Criticii au acuzat Amazon că nu impune măsuri suficiente pentru a proteja angajații din depozite de infamul virus. Printre acești critici se află și procurorul general din New York, Letitia James.