Real Hypermarket a anuntat inaugurarea primul sau magazin din Suceava, in urma unei investitii de 22 milioane de euro. Acesta este cea de-a sasea locatie deschisa de catre companie anul acesta si cea de-a 20-a din cadrul retelei dezvoltate in Romania. Real Hypermarket a inaugurat in ultimele cinci saptamani alte trei magazine, la Oradea, Arad si Pitesti.

Noul magazin este amplasat in comuna Scheia din Suceava si are o suprafata totala de 14.500 mp, din care suprafata utila de vanzare este de 7.500 de mp.

„Incheiem anul 2008 cu o retea care totalizeaza 20 de. Acestea au fost deschise in doar 2 ani si 9 luni cu o investitie de 425 de milioane de euro, avand peste 8.000 de angajati”, a declarat Tjeerd Jegen, Director General Real Hypermarket Romania.

Galeria comerciala adiacenta magazinului din Suceava se intinde pe o suprafata de peste 6.000 de mp si va gazdui 20 de spatii comerciale printre care se numara JYSK, Tehnomarket, Takko Fashion, Farmaplanet, Mondex, Secuiana, Germanos.

Divizia Real Hypermarket face parte din Metro Group, prezent în 32 de tari, unde detine peste 2.200 de magazine, în care lucreaza in jur de 290.000 de angajati.

In Germania, compania Real,– SB Warenhaus GmbH detine peste 350 de hipermarketuri, unde aproape un milion de germani isi fac cumparaturile zilnice.

Real Hypermarket a intrat pe piata internationala in 1997, odata cu deschiderea primelor magazine din Polonia. Astazi compania are peste 80 de magazine in Polonia, Turcia, Rusia si Romania. In anul 2007, Real Hypermarket Romania a inregistrat o cifra de vanzari de 367 de milioane de euro, de aproape 5 ori mai mare decat in 2006, pe fondul extinderii retelei.

Sursa: Real