ITOL, The Institute of Training and Occupational Learning, şi-a deschis pe 24 ianuarie 2010 la Bucureşti biroul său pentru Balcani. ITOL aduce în România o experienţă de peste cinci decenii de networking profesional şi dezvoltare concertată în domeniul training & learning.

ITOL este şcoală europeană de training, asociaţie profesională a formatorilor, comunitate de bune practici în domeniul educaţiei şi al formării profesionale continue. ITOL identifică necesităţile de training la nivel naţional şi regional, nevoile specifice de dezvoltare a forţei de muncă în sectorul public sau privat şi pune la îndemâna instituţiilor şi a organizaţiilor instrumente de analiză a nevoilor de training pe termen mediu şi lung.

 

 

“Ne propunem formarea unei mase critice de experţi cu viziune, capabili să găsească soluţii practice, eficiente în educaţie, training, dezvoltare şi învăţare, adecvate nevoilor de crestere ale pieţei muncii”, spune Roxana Mocanu, Director al ITOL Central Eastern Europe. “Pentru îndeplinirea acestui deziderat dedicăm fiecăreia dintre cele 8 regiuni reprezentanţi şi contacte valide, într-un proiect educaţional cu bătaie lungă 15-20 de ani.”

 

”Demersurile institutului şi ale membrilor săi se concentrează în această perioadă pe intervenţii care să asigure ieşirea din criză şi pregătirea pentru normalitate. Sunt încrezător în valoarea contribuţiei trainerior români la dezvoltarea internatională a profesiei” declară Harry Bundred, Preşedintele ITOL, lansând către profesioniştii din domeniul educaţiei sau learning & development invitaţia de a se alătura colegilor din toată lumea într-un schimb de experienţe şi oportunităţi de colaborare care să redea profesiei de formator rolul de lider.

 

 

Oferta ITOL cuprinde programe de calificare cu recunoaştere internaţională în training şi formare profesională, afiliere la corpuri profesionale internaţionale, acreditări internaţionale ale cursurilor proprii – proiecte educaţionale care permit asumarea de către practicienii din resurse umane, training şi dezvoltare a unui rol activ în piaţa de formare.