Această achiziţie va da naştere „unui gigant care se laudă cu tehnologia sa convergentă” a spus Tim Hoettges, reafirmându-şi opoziţia sa exprimată în repetate rânduri cu privire la această tranzacţie care va da naştere unui operator dominant pe piaţa de cablu tv din Germania. Vodafone deţine deja în Germania operatorul de cablu Kabel Deutschland iar după preluarea operaţiunilor Liberty Global va deveni un concurent puternic pentru Deutsche Telekom. 

Tim Hoettges a mai spus că, având în vedere tranzacţia Vodafone-Liberty, va încerca să obţină clarificări dacă Deutsche Telekom trebuie să respecte în continuare prevederile din Germania care impun Deutsche Telekom, fostul monopol de telecomunicaţii din Germania, să îşi deschidă reţeaua către alţi operatori şi de asemenea îi controlează preţurile. 

„Eu personal voi lupta pentru concurenţă corectă pentru clienţii noştri, pentru a ne asigura că nu vom fi dezavantajaţi”, a spus Tim Hoettges, citat de Reuters.

La rândul său, Vodafone a confirmat că a acceptat să plătească 18,4 miliarde euro pentru a prelua operaţiunile Liberty Global din Germania, Ungaria, România şi Cehia. Vodafone a subliniat că adăugarea operaţiunilor de cablu şi internet broadband ale Liberty Global la operaţiunile sale de telefonie mobilă va permite crearea unei companii europene integrate să concureze cu fostele monopoluri precum Deutsche Telekom. 

Conform Agerpres, tranzacţia Vodafone-Liberty Global va fi supusă aprobării Comisiei Europene, care ar urma să ia o decizie în acest sens la mijlocul lui 2019. 

În România, achiziţia operaţiunilor Liberty Global de către Vodafone va crea o companie cu o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale. Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare reţea de cablu din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total). Compania creată în urma achiziţiei va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă şi de telefonie fixă, precum şi servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienţi mobili ai Vodafone România şi pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România.