Noul acord a fost semnat în condiţiile în care actualul contract de retransmisie a canalelor HBO pe reţelele RCS&RDS, în cablu şi DTH (platforma de satelit Digi), urma să expire pe 31 decembrie 2012.

Carmen Harabagiu nu a precizat pentru ce perioadă a fost semnat noul acord între HBO şi RCS&RDS.

Totuşi, potrivit unor comunicate de presă publicate pe site-ul digi.hu (Digi este operatorul de cablu şi DTH din Ungaria deţinut de compania de telecomunicaţii românească RCS&RDS), acordul pentru difuzarea canalelor HBO pe reţeaua de cablu a RCS din Ungaria a fost semnat pentru o perioadă de trei ani, până la 31 decembrie 2015, în timp ce acordul pentru difuzarea canalelor HBO pe platforma de satelit a RCS a fost semnat pentru o perioadă de doi ani, până la 31 decembrie 2014.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca aceleaşi termene să fi fost agreate de HBO şi RCS&RDS şi pentru România.

Pe 5 decembrie, presa maghiară scria că televiziunile HBO ar putea dispărea din grilele Digi în Ungaria din ianuarie 2013. A doua zi, însă, pe 6 decembrie, pe site-ul www.digi.hu a fost postat un comunicat de presă potrivit căruia RCS şi HBO au încheiat un acord pentru difuzarea canalelor HBO pe reţelele de cablu din Ungaria ale operatorului de telecomunicaţii.

Acest comunicat a fost urmat de un altul, postat pe site-ul www.digi.hu pe 19 decembrie, potrivit căruia RCS şi HBO au semnat un acord şi pentru difuzarea canalelor HBO pe platforma de satelit a operatorului de telecomunicaţii.

Temerile privind o eventuală scoatere a canalelor HBO din grilele RCS&RDS din România şi Ungaria vin în contextul în care, la sfârşitul lunii noiembrie, RCS a scos din grilele sale toate televiziunile din portofoliul Discovery.

Pe de altă parte, RCS&RDS şi-a lansat în ultimii ani propriile televiziuni, printre care şi posturile de filme Digi Film.

HBO (Home Box Office) s-a lansat în Europa Centrală (CE) în 1991. HBO România s-a lansat în 1997 ca primul canal pay-TV din România, cu subtitrare integrală în limba română. HBO CE difuzează programe de televiziune premium şi în grilele de bază în 14 ţări din regiune: Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia şi Bosnia. Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.

RCS&RDS are 3 milioane de abonaţi la serviciile TV.
Sursa: Mediafax