Vâlceanu se alătură echipei Assa Abloy România ca Business Unit Manager -Integratori pentru Sisteme de Securitate, segment ce deține 20% cota de piață în cadrul companiei din România, având focus în penetrarea de proiecte și dezvoltarea rețelei naționale de distribuție. De asemenea, va activa ca Brand Manager pentru mărcile strategice ale Grupului: HID, effeff, Abloy electromecanic și Yale electromecanic.

Assa Abloy este liderul mondial în domeniul soluţiilor de închidere şi deschidere a uşilor, dedicat satisfacerii cerinţelor de securitate, siguranţă şi confort, ale utilizatorilor finali. Cu peste 100 de companii în lumea întreaga şi peste 37.000 angajaţi Assa Abloy este grupul cu responsabilitate socială și pentru mediu, listat la bursa de mărfuri, aflat în continuă expansiune geografică.

Răzvan Vâlceanu vine la Assa Abloy de la Bitdefender, unde a început activitatea în 2004, ca Partner Account Manager pentru România, apoi Channel Manager pentru a România și Europa de Est, iar din anul 2007 a preluat funcția de Director
General pentru România și Republica Moldova.

“În 8 ani de Bitdefender m-am ocupat de dezvoltarea si implementarea strategiei de vânzări și distribuție pentru România și CEE si am lucrat alături de colegi pentru a deveni o organizație orientată către consumatori și parteneri. În acest timp am construit un canal de distribuție puternic, am încheiat contracte și parteneriate cu jucătorii cei mai importanți din România și Europa Centrală și de Est, atât în domeniul privat cât și public, am avut creșteri și am legat multe relații consistente. A venit timpul pentru mine să fac o schimbare în viața profesională, să lucrez cu alte echipe, să capăt noi cunoștinte și să împărtășesc cu alții cunoștințele mele. Am ales Assa Abloy România deoarece este foarte important ca valorile mele să coincidă cu cele ale companiei și am regăsit în mediul organizațional al companiei Assa Abloy setul de valori care mă definește ca persoană. Noua poziție este tentantă, dar vine și cu mari provocări, domeniul securității fizice este cel puțin la fel de interesant și competitiv ca cel al securității digitale. Voi reveni cu detalii despre acest domeniu în perioada următoare deoarece voi continua proiectele de educare a pieței, care
sunt o responsabilitate principală a oricarui lider, din orice domeniu” a spus Răzvan Vâlceanu.

Despre Assa Abloy România Assa Abloy are ca principal obiectiv dezvoltarea de soluții inovative, având în portofoliu cel mai mare număr de brevete pentru inovații în domeniul securității. Assa Abloy și-a inceput activitatea în România în 1994.

Principalele etape în evoluția sa ulterioară:
1998 – Assa Abloy achiziționează fabrica URBIS împreună cu marca înregistrată
2009-2010 – Investiții semnificative în retehnologizarea fabricii
2011 – Fabrica din Romania devine Centru European de Excelenta în producția deincuietori pentru uși
2012 – Assa Abloy România își consolidează poziția ca principal exportator de
încuietori pentru piața din Europa.