Maria Grapini l-a atacat pe Rareș Bogdan în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, după ce acesta a refuzat să răspundă la anumite întrebări. Grapini a fost revoltată şi de manipulările pe care Rareş Bogdan le-ar fi încercat pe un subiect foarte important.

“L-ați convins pe premier să nu mai închidă școlile, să nu mai închidă restaurantele, aveți o influență extraordinară asupra premierului… de ce nu a aflat premierul până acum că se închid școlile, de ce nu a aflat premierul că trebuie să contracteze acele teste cu salivă pentru elevi?!

Acum când trebuie să răspundeți concret, aflăm brusc că face totul și ne anunță că a achiziționat până și anticorpi monoclonali! Chiar credeți că toți românii suntem atât de proști și nu simțim că este o manipulare ordinară?, a punctat Maria Grapini.

Aceasta și-a exprimat, totodată, revolta și față de decizia premierului Cîțu, susținută și de Ministerul Sănătății, de a introduce în rândul cadrelor medicale obligativitatea vaccinării ori a testării, ultima pe cheltuiala cadrelor medicale.

Grapini consideră că testarea este singura cale de întrerupere a lanțului de trasmitere a virusului

Grapini crede că testarea este singura cale de întrerupere a lanțului de trasmitere a virusului. Europarlamentarul a spus că dacă îi testează doar pe cei nevaccinați, nu se rezolvă nimic, precizând că, într-o unitate sanitară, cadrele medicale vaccinate, dar netestate, pot transmite, dacă sunt infectate, virusul.

“Trebuie ca toate cadrele medicale, vaccinate sau nu, să fie testate ca să avem garanția că pacienții sunt în siguranță!”, a completat europarlamentarul PPU (social-liberal).

Studenții obligați să se teste din bani proprii

Maria Grapini a adăugat că la Universitatea din Iași studenții sunt obligați, dacă nu sunt vaccinați, să se testeze pe banii lor.

„Dacă  unii studenți fac parte dintr-o familie cu venituri mici și sunt, spre exemplu, trei copii acasă și trebuie să facă patru teste pe săptămână, de unde să scoată banii? Mai întâi, să se recupereze banii de la cei care au adus produse neconforme și să se dea studenților, elevilor, cadrelor medicale, teste gratuite. Eu sunt un om vaccinat și susțin că vaccinarea fără testare nu va întrerupe lanțul de transmitere a virusului!”, a conchis Maria Grapini.

Europarlamentarul a continuat războiul pe Facebook

După încheierea emisiunii, europarlamentarul Maria Grapini a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

Recunosc, Rareș Bogdan m-a scos din sărite! Minte cu sânge rece! Manipulează și nu răspunde la întrebări!

Cât crede că o să-l mai creadă anumiți români?????

1) Susțin ca vaccinarea să fie o opțiune personală;

2) Testarea studenților, elevilor, cadrelor medicale și auxiliare, cadrelor didactice și auxiliare să fie făcută gratuit și pentru vaccinați și pentru nevaccinați! (vaccinații pot face forme ușoare, dar pot transmite virusul unui nevaccinat);

3) Angajații firmelor private să fie testați de angajatori, dar cheltuielile făcute de angajator să fie deductibile din impozitul pe profit;

4) Asigurarea tuturor medicamentelor pentru tratamentul bolii;

5) Accesul tuturor bolnavilor la tratament.

Asta ar însemna strategie coerentă pe sănătate!