Rareș Bogdan, întristat de moartea lui David Sassoli: Un mare înțelept

Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că regretatul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, avea o logică îmbatabilă și că știa să ”cumpănească problemele spinoase cu o înțelepciune rară”.

”Au fost multe situații în care echilibrul său a fost salvator, mai ales dificultățile legate de deciziile în privința actelor normative legate de pandemie. Un mare înțelept. A fost un om de la care aveai ce să înveți, pentru că reușea să facă să lucreze împreună inima sa mare și creierul extrem de rațional. Nu în ultimul rând, a fost un mare european. Iubea bătrânul continent cu ardoarea unui italian și pragmatismul unui neamț și ținea mult la consolidarea eurosistemului”, a precizat Rareș Bogdan.

Șeful delegației EPP România a adăugat că decesul lui David Sassoli reprezintă o pierdere pentru toți politicienii ”care iubesc cu fapte, nu doar cu vorbe, Uniunea Europeană”.

Nicolae Ciucă a avut, de asemenea, un mesaj cu privire la decesul lui David Sassoli

Prim-ministrul României a postat pe contul său de Twitter un mesaj cu privire la trecerea în neființă a președintelui Parlamentului European.

„Europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice și un constructor devotat al Europei Unite. În numele meu și al Guvernului transmit sincere condoleanțe familiei Președintelui Parlamentului European, omului politic și jurnalistului David Sassoli”, a scris Nicolae Ciucă pe Twitter.

Amintim că David Sassoli a murit în cursul zilei de marți, în orașul italian Aviano. Cu o zi înainte, Parlamentul European confirma că acesta a fost internat pe data de 26 decembrie.

În dimineața zilei de marți, pe pagina de Facebook a regretatului președinte al Parlamentului European era notat următorul mesaj:

”Se poate trăi și muri în atât de multe feluri. David Sassoli a luptat și a muncit până în ultimul moment, participând activ la cauza binelui comun, cu pasiune și curiozitate, în ciuda stării de sănătate din ce în ce mai precare. Pentru Președintele Parlamentului European, pentru politicianul Sassoli, pentru omul David, valorile de referință au fost foarte ferm stabilite la baza fiecărei acțiuni, a fiecărui comportament, a fiecărei alegeri: loialitate, coerență, educație, respect. În acest moment trist pentru mulți, forța învățăturilor sale rămâne intactă: niciodată să nu vă prefaceți, să nu alimentați controverse, prejudecăți, bârfe. Principii pe cât de simple, pe atât de obligatorii, de la care nu trebuie să deviem. Chiar și când, recent, în fața gravelor sale probleme de sănătate, pe Internet se răspândeau răutăți, chiar și în acel moment alegerea de a nu răspunde i se părea singura posibilă. (…) Cu David Sassoli, Europa și Italia pierd un om care credea în politică în sensul ei cel mai nobil.”