Klaus Iohannis, profund întristat de moartea lui David Sassoli! Liderii politici din România au reacționat

Totodată, președintele Klaus Iohannis a scris că David Sassoli a fost „un prieten al României și un lider care a luptat pentru valorile și principiile europene”.

„Profund întristat de moartea bruscă a lui David Sassoli, președintele Parlamentului European. A fost un prieten al României și un lider care a luptat pentru valorile și principiile europene. Moștenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele se îndreaptă spre familia lui”, este scris în mesajul lui Klaus Iohannis, postat pe Twitter.

La rândul său, președintele social democrat Marcel Ciolacu a scris că România a pierdut un prieten după decesul lui Sassoli.

„Sunt profund întristat de moartea subită a președintelui Parlamentului European, David Sassoli. Am pierdut un prieten și un susținător puternic al României și al unei Europe sociale. Condoleanțe celor dragi lui”, a scris Marcel Ciolacu pe Twitter.

Mesajul lui Nicolae Ciucă

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că „europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice”.

„Europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice și un constructor devotat al Europei unite. În numele meu și al Guvernului transmit sincere condoleanțe familiei președintelui Parlamentului European, omului politic și jurnalistului David Sassoli”, a transmis Nicolae Ciucă pe Twitter.

Cristian Diaconescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), a scris pe pagina sa de Facebook că „am primit cu adâncă tristeţe vestea trecerii timpurii în nefiinţă a preşedintelui Parlamentului European, domnul David Sassoli”.

David Sassoli a murit la 65 de ani

Amintim că preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit marţi, 11 ianuarie, la vârsta de 65 de ani.

„David Sassoli a murit la ora 1.15 la CRO (n.red. centrul de oncologie) din Aviano, Italia, unde era spitalizat de la finalul lunii decembrie. Data şi locul funeraliilor vor fi comunicate în orele următoare”, a transmis pe Twitter Roberto Cuillio, purtătorul său de cuvânt.