„Este un experiment. După ce bunicii lor au făcut pentru acest popor „Experimentul Gulag”, când s-au nenorocit elitele intelectuale, politice de dreapta ale acestei țări, acum, după 70 de ani, urmașii celor care au dus românii în Gulag vin cu experimentul infectării românilor.

Din calcule pur politicianiste, pentru a încerca să amâne alegerile locale și parlamentare în dorința ca puterea reprezentată de PNL să se erodeze la maxim, vor face absolut tot ce le stă în putință și vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștienței liderilor PSD.

Este o situație pe care Angela Merkel, în urmă cu câteva zile în Parlamentul European, a semnalat-o ca fiind complet nouă și similară cu un adevărat război mondial. Tot dânsa vorbea despre o criză economică care se prefigurează a fi cea mai puternică de la Al Doilea Război Mondial încoace, deci din ultimii 70 de ani”, a transmis europarlamentarul la Realitatea PLUS.

Gestionarea situației pe timp de pandemie

Rareș Bogdan a explicat că România a trecut mult mai ușor prin pandemie decât țări cu un sistem medical bine pus la punct.

„Ei bine, aici vorbim de o chestiune în care PSD și liderii săi încearcă să arunce spre PNL vina unei gestionări precare a situației, ceea ce este fals. PNL, Guvernul, Președintele au gestionat excepțional situația de pandemie, de criză medicală începând cu 10 martie până în data de 10 iunie, adică în momentul în care am avut prima hotărâre a CCR.

În acea perioadă, România a trecut mult mai ușor prin pandemie decât țări cu un sistem medical extrem de bine pus la punct. Ce se întâmplă acum e că vom asista la atacuri în cascadă împotriva Guvernului, Președintelui și a liderilor PNL.

În urmă cu o lună jumătate am făcut 8 mii de teste și aveam 190-200 de cazuri, iar acum câteva zile am făcut 8 mii de teste și am avut 400 de cazuri.

Deci e o dublare a acestei situații din cauza incitării și a inconștienței unor politicieni care au îndemnat populația să nu respecte măsurile și să creadă tot felul de fake news-uri. Cu toate astea, oamenii trebuie să înțeleagă că masca nu e obligatorie doar în România, ci și în Italia și în Germania și în Belgia”, a adăugat Rareș Bogdan.

Obligațiile impuse în alte țări

Europarlamentarul a subliniat că în multe țări cetățenii sunt obligați să poarte mască și în spații deschise.

„Sunt multe țări, inclusiv în nordul Italiei și unele zone din Belgia, unde cetățenii sunt obligați să poarte mască și în spații deschise, restul doar în spațiile închise. Vectorii anti-COVID sau anti-guvernamentali vin să ne spună că în unele țări nu se poartă mască, dar sistemul sanitar de acolo este un sistem care va face față unei eventuale situații de infectare în masă. La noi, sistemul medical ține doar de dedicația medicilor, nu de infrastructura medicală.

Sistemul medical românesc e precar. Așadar, eu invit românii să respecte regulile de distanțare, să poartă mască, să țină cont de toate reglementările și sfaturile medicilor, epidemiologilor și specialiștilor și să nu creadă în acești profeți mincinoși care zic că nu există COVID, că nu trebuie să purtăm mască, că ne putem îmbrățișa fără nicio problemă.

Trebuie să ne continuăm viața, dar trebuie să ținem cont de noua realitate. Noua realitate vorbește de distanțare, de mască, de dezinfectare și ne obligă să avem un altfel de comportament decât în urmă cu 6 luni”, a conchis Rareş Bogdan.