Forțele de dreapta se coalizează în jurul PNL și, potrivit liberalului Rareș Bogdan, această guvernare alături de PSD va fi una crucială pentru ambele formațiuni. Acesta punctează că primii doi ani sunt cei mai importanți.

„Imaginea ne-o facem singuri. Nu contează nimic altceva decât guvernarea. Dacă noi guvernăm cum trebuie, niciun om și niciun partid nu ne vor afecta imaginea. Contează strict, cele 24 de luni – ianuarie 2022-decembrie 2023”, a declarat liberalul pentru bugetul.ro.

Avertisment în cazul unui eșec al guvernării

Rareș Bogdan consideră că imaginea PNL nu va fi afectată de fuziunea cu ALDE, pentru că aceasta va fi creată la finalul guvernării cu PSD. În opinia sa, guvernarea PNL-PSD va fi crucială pentru viitorul ambelor formațiuni. Dacă Guvernul PNL-PSD va eșua, „va fi greu de estimat cum va arăta și PNL, dar și celălalt partid mainstream, PSD”, a mai precizat Rareș Bogdan.

„Dacă guvernăm și vom face lucruri în ăștia doi ani, nu va mai conta nimic. Oamenii vor spune că a meritat și această alianță nefirească (n.r. – PSD-PNL), că a meritat să stăm la masă cu cei care ne-am bătut ani în șir, cel puțin, în ultimii 7 ani violent, că ne batem de 30 de ani. Nu mai contează nimic altceva decât responsabilitatea guvernării. Dacă nu reușim să furnizăm o bună guvernare, dacă eșuăm, atunci va fi greu de estimat cum va arăta și PNL, dar și celălalt partid mainstream, PSD”, a explicat Rareș Bogdan.

Fuziune cu ALDE și PMP

Amintim că, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat marţi că liberalii au stabilit componenţa comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii.

„S-a stabilit, astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, componenţa comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei, acesta este şi motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE. Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general, Dan Vîlceanu, şi îi are în componenţă pe Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuma şi Falcă Gheorghe”, a spus Stroe la finalul şedinţei BPN al PNL.

De asemenea, el a confirmat şi că există un „progres evident” al discuţiilor cu PMP.

„Probabil că în curând vom avea şi decizii în acest sens, doar că în momentul de faţă nu vă pot da detalii în legătură cu aceste discuţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.