Luni, după şedinţa avută la Palatul Cotroceni cu o partea a miniştrilor din Guvern şi cu premierul Ludovic Orban, preşedintele Klaus Iohannis a confirmat că starea de urgenţă nu se va mai prelungi în România şi va fi înlocuită, după 15 mai, cu starea de alertă.

“România are nevoie de Sfânta Biserică”

Şeful statului a precizat că saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice, dar şi muzeele vor fi redeschise după această dată, păstrându-se însă norme foarte stricte de siguranţă. Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, vrea să mai adauge ceva la această listă: bisericile. “Printre primele instituții care ar trebui deschise, să fie bisericile”, a declarat liberalul, care spune că este foarte credincios şi, la fel ca şi alte milioane de români, indiferent de confesiune, simte nevoia să meargă la biserică.

“România are nevoie de Sfânta Biserică. Printre primele instituții care ar trebui deschise, să fie bisericile. Eu sunt credincios și, alături de alte milioane de români, am nevoie să merg la Biserică, să ascult slujba, măcar din fața ei.

Mă refer la toate Bisericile, nu numai la a mea, la cea Ortodoxă”, a declarat Rareş Bogdan pentru B1 TV.