Analiştii estimează că Raiffeisen Bank International, al doilea mare creditor în economiile emergente din Europa de Est, va avea nevoie să găsească pe termen mediu aproximativ 1,8 miliarde de euro (1,55 miliarde de lire sterline) pentru a îndeplini standardele internaţionale minime privind capitalul.
‘Începem un program de creştere a profiturilor şi de reducere masivă a cheltuielilor, inclusiv prin închiderea unor sucursale. Vorbim despre scăderea cheltuielilor cu câteva sute de milioane de euro’, a afirmat şeful Raiffeisen Bank International.
Acesta a adăugat: ‘Vrem să înregistrăm creştere pe segmentul private banking, trebuie să reducem riscurile şi să ne restrângem activitatea pe pieţe cum ar fi Ungaria sau Slovenia’.
Analiştii consideră că Europa Centrală şi de Est are potenţial de creştere pe termen lung, totuşi, actuala slăbiciune din unele state din CEE reprezintă un dezavantaj pentru băncile austriece care au operaţiuni semnificative în regiune.
Băncile austriece, printre care Erste Group şi Raiffeisen Bank International, sunt printre cei mai mari creditori din Europa Centrală şi de Est şi au o prezenţă importantă în România.
Sursa: Agerpres