Raiffeisen Asset Management a primit miercuri avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru lansarea unui nou fond deschis de investiţii, Euro Plus, cu plasamente în acţiuni şi instrumente de pe piaţa monetară.

Fondul va putea deţine toate activele sale în acţiuni şi instrumente de piaţa monetară (certificate de depozit, titluri de trezorerie, depozite bancare) emise sau garantate de statele membre ale Uniunii Europene sau aparţinând spaţiului economic european sau de autorităţile publice locale ale acestora, potrivit deciziei de autorizare a fondului acordată de CNVM.

Unităţile de fond ale Euro Plus vor fi distribuite prin intermediul Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Asset Management administrează în prezent şase fonduri de investiţii, dintre care cinci sunt deschise, iar unul este fond închis, Raiffeisen Strategii Valutare.

Fondurile deschise de investiţii sunt Raiffeisen Monetar (fond monetar care investeşte în depozite bancare şi alte instrumente ale pieţei monetare), Raiffeisen Confort, Raiffeisen Benefit (investeşte până la 50% din active în acţiuni atât piaţa locală, cât şi pe bursele externe), Raiffeisen Prosper (investeşte maximum 90% din active în acţiuni pe burse) şi Raiffeisen România Acţiuni (cu plasamente integrale în acţiuni ale unor companii de pe piaţa locală).

La finele lunii septembrie, Raiffeisen Asset Management s-a plasat pe a doua poziţie în topul administratorilor de fonduri, cu o cotă de piaţă de 23,6%. Activele fondurilor administrate cumulau 632,7 milioane lei.