Într-un interviu publicat joi de revista austriacă News, Herbert Stepic a recunoscut că a utilizat banca elveţiană UBS AG pentru a înfiinţa firmele Yatsenko International Ltd. din Insuele Virgine şi Takego Holdings Ltd. din Hong Kong, pe care le-a utilizat pentru a derula o serie de tranzacţii imobiliare în Singapore. Stepic a subliniat însă că acest firme nu sunt ‘construcţii offshore’ ci ‘companii de proiect’ pe care le-a utilizat pentru a cumpăra trei apartamente în Singapore.

‘Departamentul nostru juridic va analiza aceste informaţii şi va stabili dacă au fost respectate legile şi normele interne. După finalizarea analizei, organismele competente vor evalua rezultatele şi vor trage concluziile necesare’, a declarat purtătorul de cuvânt al Raiffeisen Bank International, Michael Palzer.

Herbert Stepic, 66 de ani, este principalul arhitect al extinderii Raiffeisen în Europa Centrală şi de Est unde în prezent grupul austriac este a doua mare bancă. În luna aprilie a acestui an, Stepic a decis să returneze două milioane din pachetul salarial pe 2012, explicând că s-a simţit obligat să-şi reducă singur remuneraţia pe care a considerat-o prea mare.

Raiffeisen International Bank a realizat în 2012 un profit de 86 milioane de euro pentru activităţile din România, în condiţiile în care numărul sucursalelor Raiffeisen International Bank în România a scăzut cu 24 unităţi, până la 527, iar numărul angajaţilor băncii a coborât cu 9%, la 5.486 persoane. Banca avea, la finalul anului trecut, 1,974 milioane de clienţi în România, faţă de 1,913 milioane la finele anului anterior.

SURSA: Agerpres