Proiectul de modernizare va fi finalizat în primul trimestru al anului următor, după instalarea a trei noi unităţi, iar costul total al proiectului, demarat în 2006, este de 367 milioane de dolari.

După modernizare, capacitatea anuală de procesare a rafinăriei Petromidia va creşte de la 3,7 milioane tone la 5 milioane tone de ţiţei.

”Acest proiect va duce Rompetrol Rafinare în primele 25 de rafinării din Europa de Sud-Est. La finalizarea acestui proiect rafinăria va trece pe ţiţei kazah menţinând însă standardul de calitate Euro 5”, a declarat vice-preşedintele Rompetrol Group, Gavit Kurkimov.

Modernizarea rafinăriei Petromidia face parte din strategia KazMunayGas de a-şi extinde prezenţa în Europa Centrală şi de Est, precum şi în țări precum Turcia, Serbia şi Grecia. Anul acesta, Rompetrol Group intenţionează să proceseze 4,17 milioane tone de materie primă, incluzând 3,94 milioane tone de ţiţei brut şi să investească 216 milioane de dolari, dintre care 180 de milioane vor merge spre extinderea capacităţii de rafinare la Petromidia.

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului Rompetrol, a înregistrat o cifră consolidată de afaceri de peste 3,79 miliarde dolari, în primele nouă luni din 2011, în creştere cu 40% faţă de nivelul obţinut în perioada similară din 2010.

În luna august 2007, KazMunaiGas a semnat un acord de achiziţie de acţiuni cu Rompetrol Holding SA (Elveţia) pentru 75% din titlurile companiei olandeze The Rompetrol Group. Ulterior, omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut participaţia de 25% pe care o mai deţinea la The Rompetrol Group către compania KazMunayGas (KMG), care a ajuns să controleze în totalitate grupul Rompetrol.