Având în vedere că epiedemia de coronavirus a continuat să se extindă, copiii au rămas blocați în casele lor de mai bine de o lună de zile fără a se putea bucura de aerul curat.

În acest context, Alexandru Rafila a declarat că cei mici trebuie să iasă, să se joace, să alerge, iar cea mai rezonabilă dată posibilă pentru România este 15 mai.

Se pare că medicii pediatri sunt de părere că sănătatea lor poate fi afectată din cauza lipsei mişcăriii şi a soarelui. Rafila a vorbit și despre Spania, unde premierul are de gând să relaxeze această restricţie din 27 aprilie, astfel încât copiii să poată lua aer curat.

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect”, a spus Alexandru Rafila.

Și bătrânii trebuie să iasă afară

Totodată, profesorul Rafila susține că și bătrânii trebuie să iasă afară, însă, deocamdată aceste schimbări nu sunt reglementate oficial.

„Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a adăugat Alexandru Rafila.