Șeful DSU, Raed Arafat, vine cu vești bune pentru iubitorii fotbalului. Acesta a explicat că polițiștii vor primi instrucțiuni pentru a nu amenda suporterii echipelor de fotbal, dacă aceștia sunt în afara locuinței, după ora 21.00.

Mai exact, Arafat a precizat că suporterii vor trebui să aibă asupra lor biletele de meci pentru a dovedi unde au fost. În acest context, nu va fi aplicată nicio amendă.

”Meciurile de fotbal, care încep la ora 20.00 și se termină după ora 21.00, persoanele care se întorc de la meci pot arăta polițiștilor biletele lor de la meci și de aceea au întârziat după ora 21.00. Se va transmite o circulară către de către MAI către polițiști, pentru a se cunoaște acest lucru ”, a spus Raed Arafat.

Pe lângă precizările făcute de șeful DSU, amintim faptul că duminică Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit o serie noi reguli de respectat în perioada următoare, inclusiv pentru ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României.

Noi reguli pentru data de 1 decembrie

Potrivit hotărârii CNSU, se permite organizarea de ceremonii oficiale: ceremonia de 1 decembrie este permisă cu 400 de persoane în Bucureşti şi cel mult 200 de persoane în reşedinţele de judeţ. Participarea este permisa doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală.

De asemenea, sursa citată mai anunță că este permisă și organizarea de festivităţi cu participarea a 300 de persoane, dar și organizarea de festivităţi locale cu participare a maximum 150 de persoane. CNSU anunță că se permite organizarea competiţiilor sportive în spaţii închise şi deschise la capacitatea de 30% din spaţiu, până la ora 21:00. Participarea este permisa doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală.

Conform hotărârii adoptate de CNSU, se permite organizarea de spectacole, concerte, evenimente culturale în aer liber la 30% din capacitatea spaţiului, însă nu vor putea participa mai mult de 1.000 de persoane. De menționat este faptul că participarea este permisa doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală.

În același timp, se mai permite organizarea de cursuri de formare profesională şi conferinţe până la ora 21:00, la 30% din capacitatea spaţiului. Nu pot participa mai mult de 150 de persoane. Participarea este permisă doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală. Iar cei prezenţi la eveniment sunt obligaţi să poarte mască de protecţie.