Raed Arafat susține că în ultima vreme au circulat mai multe fake news-uri la adresa sa, dar și la adresa instituției pe care o conduce. Mai exact, se pare că o anumită ”doamnă senatoare” ar fi cea care a răspândit informații potrivit cărora, Raed Arafat ar fi ”conamndat la moarte la el acasă”.

Totodată, secretarul de stat în MAI a vorbit și despre informația falsă potrivit căreia, slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau se poate reprograma pentru a doua zi. Șeful DSU susține că își dorește ca în acest an românii să aibe o libertate mult mai mare, iar schimbarea orei nu are nici o legătură.

„Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidmeiologică și de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora sau că schimbăm slujba, astea sunt bazaconii pe care le-au încercat unii, folosindu-se de numele postului domneavoastră, să spună că «uite, doctorul Arafat a declarat la Digi24» și au pus și sigla.

Arată cât de multă lume cu rea intenție există în jurul nostru și care încearcă să manipuleze, să mintă, să inducă informații și idei false, să vină cu narative false, lucruri cu care ne luptăm deja de ceva timp. Ei n-au obosit. Noi avem treabă și trebuie, din păcate, să dedicăm și un pic de timp să combatem aceste atacuri pe care ei le fac în continuu”, a afirmat Raed Arafat, la Digi24.

Raed Arafat, condamnat la moarte?

În ceea ce privește sursa acestor informații false, șeful DSU a spus că nu știe de unde au pornit aceste informații. Totodată, el a vorbit despre toate declarațiile false făcute la adresa sa lună de lună.

Șeful DSU susține însă că deși nu știe despre cine este vorba, o doamnă senatoare ar fi fost cea care a pornit cu această serie de declarații. Printre cele mai ciudate informații despre Raed Arafat se numără faptul că acesta ar fi ”condamnat la moarte la el acasă” și că ”e rudă cu Omar Hayssam”.

„Din păcate, în ultima perioadă au fost multe din aceste tipuri de minciuni. Asta a fost una mai mult răspândită, care a dus la atacuri foarte mari și la niveluri de persoană dar și la nivelul instituției care o deservesc, DSU.

Nu e singura minciună. Hai să luăm minciuna că «doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasă», adică nu la mine acasă în România, ci «la el acasă» în capul altora ar fi altundeva și că eu aș fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. În viața mea nu am auzit așa ceva. Și totuși asta s-a răspândit, fiind pornită această chestie de o doamnă senatoare. Și multe alte minciuni circulă lună de lună.

Se trimite un mesaj care zice că «Arafat e rudă cu Omar Hayssam și l-a ajutat să fugă din țară» – altă minciună cu care este plin internetul de ea.

Pe internet o să găsiți un fost parlamentar, un domn Metin, care a făcut seriale de minciuni pe numele meu. Le găsiți pe YouTube. Am încercat să sesizez YouTube că sunt minciuni, că persoana fabulează, că nu e corect. Au rămas acolo toate minciunile lui”, a mai explicat Raed Arafat, la Digi24.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu