Radu Tudor prezintă cheia încetării conflictelor dintre Israel și poporul palestinian, arătând că Israelul trebuie să primească tot sprijinul civilizației occidentale.

În schimb, țările precum Iran, Coreea de Nord, Siria, Rusia amenință și răspândesc moartea, susține jurnalistul.

Radu Tudor prezintă cheia încetării conflictelor din Israel. ”O țară greu încercată”

Radu Tudor, analist militar, a comentat modul în care va evolua conflictul dintre Israel şi Hamas, aflat deja la a treia zi în care cele două părți se bombardează reciproc.

Întrebat care este esența conflictului dintre Israel şi Hamas, unde bilanțul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza a ajuns la 53 de morți şi 320 de răniţi, Radu Tudor a precizat că cel mai relevant acum este să transmitem mesajul nostru de solidaritate cu Israel.

”Cred că relevant este să transmitem mesajul nostru de solidaritate cu Israel. Este o țară greu încercată, o țară aflată în permanentă stare de război, o țară care este atacată, atât prin mijloace convenționale militare cât și prin atacuri teroriste.

Câtă vreme există state sponsor ale terorismului, tragedia Israelului nu se va termina. Câtă vreme Iranul, de exemplu, are ca politica oficială de stat distrugerea și eliminarea de pe hartă a statului Israel, astfel de organizații teroriste vor primi finanțare, vor primi înarmare și ne așteptăm, din păcate, ca pe viitor Hamas, Jihadul Islamic Palestinian, alte organizații Hezbollah din Liban, să aibă ca obiectiv declanșarea unui război cu victime nevinovate, cu civili uciși în Israel.”a spus Radu Tudor, potrivit antena3.ro.

”Mesaj ferm de sprijinirea a Israelului”

”Este esențial, ca noi, cei din Europa, ca Statele Unite să transmită un mesaj ferm de sprijinirea a Israelului și, în egală măsură să explice palestinienilor că ei sunt victimele unor organizații, unor practici teroriste care vor să țină ostatic statul palestinian și poporul palestinian.

Mor în egală măsură și israelieni și palestinieni, din cauza unor indivizi care de-a lungul timpului și-au făcut din terorism și din crimă organizată un stil de viață.

Lucrul acesta trebuie să înceteze cât mai curând. Câtă vreme există țări precum Iran, Coreea de Nord, Siria, Rusia, țări care amenință care răspândesc moartea, noi toţi trebuie să fim solidari și să spunem Israelului că prin orice dificultăți va trece noi vom fi alături de ei”, a adăugat analistul.